Днес малко след 16 часа цената на биткойна падна със около 180 лв. за по-малко от час като причината за това е че две китайски борси OkCoin & Huobi са спрели тегленето на биткойни и лайткойни от портфейлите на клиентите си. Предполага се, че не става въпрос за хакване на борсите а за проблем с властите в Китай. Целта на спирането е борситете да приведат софтуера си в съответствие с изискванията на китайските власти за ограничаване прането на пари. Към 18 часа цената вече върви към нормализиране.

bitcoin from cryptobank.bgНа 01 ноември 2016 г. Криптобанк България започна седмият си работен месец. За шестте месеца работа ние преживяхме всичко съпътстващо работата на един пионер в бизнеса с криптовалути. Имахме моменти на хакерски атаки когато се опитваха да откраднат данни от сайта ни и да ни наводнят с фалшиви поръчки. Системата ни се оказа че не може да бъде затруднена, но продължаваме да работим усилено за по сигурен и надежден обмен на биткойни. Измамници правеха поръчки за покупки на криптовалута Ether с Изипей  и даваха кода на наивници на които уж продаваха iPhone на супер цена като им обясняваха че трябва да платят на нас понеже сме им партньор. Те прибираха етерите а след два дни телефона им беше изключен и обявата в OLX свалена. С този проблем също се оправихме почти без "жертви" , но за съжаление се убедихме, че държавата е неспособна да се справя адекватно с подобен род измами.

Всеки месец успяваме да вдигаме оборотите на продажби но все още сме далеч от желаното. В началото на седмият месец от старта на търговията в cryptobank.bg свихме маржовете за търговия с етери и лайткойни за да не се налага на клиентите ни да сменят етери и лайткойни на борсите за биткойн и тогава да ни продават поради по - ниският марж при обмена на биткойн. Работим напълно законно през юридическо лице и съобразено изискванията на закона за електронна търговия. Регистриран търговец сме в системата на ePay.bg и плащаме всички такси за приемане на плащания при тях. Това ни прави не конкурентоспособни на някой сайтове който оперират почти нелегално със сметки на физически лица и даже не ползват SSL сертификат за да защитят комуникацията си с клиентите. Но ние вярваме че това е верният път и продължаваме законно напред.